"Lannet is een betrouwbare en stabiele keuze."

Henk van Grinsven, Van Raak Staal

Contact

Telefoon 013 747 0 747

Direct bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur.
Buiten kantoortijden bereikbaar voor spoedstoringen. Meer informatie? Support nodig?

Van Raak Staal

Van Raak Staal is een groothandel voor staal, roestvast staal (RVS) en aluminium die al meer dan 50 jaar bestaat. Met vestigingen in Duiven, Wijchen, Oss, Asten, Roermond en Tilburg zijn zij regionaal vertegenwoordigd. Van Raak Staal staat voor maatwerk en flexibiliteit, van het leveren op de dag van bestellen tot aan het online calculeren. Van Raak Staal denkt met de klant mee.

Henk van Grinsven is sinds 2004 directeur van Van Raak Staal. Henk spreekt met veel passie over het bedrijf. Hij vertelt dat zij niet zomaar staal verkopen, maar dat zij helpen de dromen van hun klanten te realiseren. Veel mensen denken dat zij niets met staal hebben, maar bijna alles valt uiteindelijk terug te leiden naar staal geeft Henk aan. “Denk aan de stalen constructie van een huis, de stalen machines waarmee producten worden gemaakt of de computer waar je mee werkt.”

Kennismaking
In 2012 huurde Van Raak Staal iemand in om een nieuw ERP pakket te implementeren. Tijdens deze implementatie bleek dat er het een en ander zou moeten veranderen in de infrastructuur. Het huidige, kleine IT bedrijf bleek niet te kunnen voldoen aan de eisen van een organisatie met meerdere vestigingen, waardoor Henk op dat moment besloot om op zoek te gaan naar een ander IT bedrijf. Kort daarna kwam Henk in contact met Lannet en Lannet bleek ervaring te hebben, vanuit andere klanten, met het ERP pakket wat zij aan het implementeren waren. Dat maakte de keuze om over te stappen naar Lannet alleen nog maar makkelijker.

Overstap
Sinds de overstap in 2012 wordt alle IT en Telecom geregeld vanuit het hoofdkantoor in Tilburg. Dit heeft veel technische én financiële voordelen, want wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe vestiging aangesloten moet worden, kan deze snel en met lage kosten worden toegevoegd aan de bestaande infrastructuur, iets wat goed past binnen de strategie van Van Raak Staal.

“Wat mensen vaak niet beseffen is dat IT een randvoorwaarde is voor het goed lopen van een organisatie”, zegt Henk.

Voordelen Lannet
“Het mooiste pluspunt van Lannet is hun proactiviteit” geeft Henk aan. Hij legt uit dat hij zich niet druk hoeft te maken over licenties die gaan verlopen of om de beveiliging of stabiliteit van het netwerk. “Lannet weet namelijk wat er speelt in onze organisatie en speelt daar tijdig op in”.

“De klant gedreven mindset van Lannet, dát is wat ze onderscheid” zegt Henk. Een voorbeeld hiervan vindt Henk dat de klant echt meegenomen wordt in de mogelijke risico’s van investeringen. Ze denken met je mee, zowel praktisch als kostentechnisch en na overleg worden er pas keuzes gemaakt.

Als laatste geeft Henk aan dat er bij Lannet hele kundige mensen werken en dat ze allemaal even vriendelijk en behulpzaam zijn.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Partners