"De snelheid waarmee Lannet IT werkt is fantastisch"

Jan van Roosmalen, Van Roosmalen

Contact

Telefoon 013 747 0 747

Direct bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur.
Buiten kantoortijden bereikbaar voor spoedstoringen. Meer informatie? Support nodig?

3 aandachtspunten bij het opzetten van een wifi netwerk

Sinds een aantal jaar vinden we het heel normaal dat we altijd en overal op internet kunnen en niks is zo frustrerend als slechte of trage wifi verbinding. Hieronder bespreken we 3 aandachtspunten waar u rekening mee moet houden om slechte wifi verbinding tegen te gaan.

  1. Demping:
    Het dempen van het wifi signaal, door storende factoren zoals muren, plafonds of zelfs een lift.
  2. Plaatsing:
    Het plaatsen van Access Points op de juiste plaatsen.
  3. Configuratie:
    Het goed instellen van de kanalen van de Access Points.

Recent is er een wifi meting uitgevoerd in het pand van de van Grunsven Groep omdat zij meerdere problemen ondervonden met hun wifi;
– In de kantine en vergaderruimtes was er goed bereik, maar geen internet;
– In het einde van de gangen was er geen wifi bereik.

Bij de van Grunsven Groep is een actieve meting gedaan. Dit houdt in dat de plattegronden door middel van software zijn ingelezen en muren en andere objecten zijn ingetekend. Vervolgens is er door het pand gelopen en actief gemeten wat het bereik, de demping en de snelheid is. Met die informatie is er gekeken naar de demping, de plaatsing en de configuratie van hun situatie.

Beeld: situatie van de kantine en vergaderruimtes.

                 

In de kantine en de vergaderruimtes was er voldoende signaal (beeld 1), maar waren er veel verstoringen in de ruimtes (beeld 2). Hierdoor was er goed bereik, maar geen internet. Er is een Access Point verwijderd en van de andere Access Points zijn de kanalen aangepast met als resultaat een goed werkende wifi (beeld 3).

Beeld: situatie van de gangen.

In de gangen was er voorheen geen volledig bereik (beeld 1) en na het plaatsen van een extra Access Point was er goed bereik (beeld 2).

Het bekijken van zaken zoals de demping, plaatsing en configuratie van de Access Points zorgen ervoor dat je (vooraf) goede keuzes maakt voor een stabiel en goed werkende wifi en dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Deze case ging over een actieve meting, maar ook zonder meting kan de optimalisatie software op basis van een plattegrond voorspellen waar de Access Points moeten komen. Een minder intensieve manier, maar met ook een minder nauwkeurig resultaat. De beste resultaten worden behaald met een actieve meting.

Meer weten over hoe een meting te werk gaat en de voordelen ervan? Neem contact met ons op voor advies.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Partners