"De snelheid waarmee Lannet IT werkt is fantastisch"

Jan van Roosmalen, Van Roosmalen

Contact

Telefoon 013 747 0 747

Direct bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur.
Buiten kantoortijden bereikbaar voor spoedstoringen. Meer informatie? Support nodig?

Gratis upgrade naar Windows 10: installeren of niet?

Onlangs werd Windows 10 gelanceerd. Gebruikers van Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1 kunnen het nieuwe besturingssysteem een jaar lang kosteloos installeren op hun pc of laptop. Lannet IT raadt zakelijke gebruikers echter af om de upgrade nu al te installeren. Door te wachten met de installatie voorkomt u dat belangrijke hard- en software niet meer werkt en er beveiligingsproblemen ontstaan.

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft kent een aantal bijzondere noviteiten. Zo is het vertrouwde startmenu terug, is Internet Explorer vervangen door de nieuwe browser Microsoft Edge en wordt het een stuk eenvoudiger om in meerdere programma’s tegelijk te werken. De upgrade naar Windows 10 is het eerste jaar gratis.Risico’s
Als u een melding krijgt is het verleidelijk om de upgrade onmiddellijk te installeren. Een upgrade brengt echter altijd risico’s met zich mee. Dat geldt ook voor de upgrade naar Windows 10. Veel programma’s, antivirusprogramma’s en randapparatuur (drivers) zijn bijvoorbeeld nog niet geschikt voor dit besturingssysteem. Bij installatie loopt u dan ook het risico dat uw apparatuur en programma’s niet meer (optimaal) werken. Het zal zeker enkele maanden duren voordat antivirusprogramma’s en andere hard- en software geschikt zijn voor Windows 10.

Zakelijke gebruikers en Windows 10
Wij adviseren zakelijke gebruikers om Windows 10 voorlopig niet te installeren. Zo voorkomt u dat uw belangrijke programma’s en hardware onbruikbaar worden. Het ongedaan maken van de upgrade brengt veel werk en daarmee hoge kosten met zich mee. Voorkomen is dus beter dan genezen!

Meer informatie over de upgrade naar Windows 10? Lees de tien meest gestelde vragen of bekijk het overzicht met veelgestelde vragen op de site van Microsoft.

Wilt u meer weten over de upgrade naar Windows 10? Neem dan contact op via
0411 – 604 291 of support@lannet.nl.

De upgrade naar Windows 10 is in veel gevallen gratis. Onze werkzaamheden worden uitgevoerd op basis van nacalculatie.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Partners